Започнете проекта си: тапети


Намерете новия си тапет и подходящите аксесоари!

От обикновени цветове до изтънчени модели до изразителни фото мотиви: С тапети можете да поставите на стените си и да придадете на стаите си много специален усет. Защото: Цветовете, шарките и структурите оказват значително влияние върху ефекта на една стая. На тази страница ще ви разкажем какви видове тапети съществуват, на какво трябва да обърнете внимание при закупуване на тапет, как изглеждат актуалните тенденции на тапетите и с какво най-добре могат да се комбинират.

Предимствата на тапетите:


Времето на пуризма отмина! След като беше модерно да проектирате стените си възможно най-голи за дълго време, стенните облицовки за тапети отново са на мода. Различните видове и безкрайното им разнообразие от мотиви, шарки и хаптики (обвързан с усещането за допир) са само част от предимствата на тапета:

  • голям избор от цветове, шарки и структури

  • гъвкав дизайн на стени

  • Нетъканите тапети са много лесни за поставяне и премахване отново

  • екстравагантните тапети са страхотно привличащи вниманието

  • Тапетът може да има положителен ефект върху вътрешния климат

    Да се ​​вземе предвид при закупуване на тапет


    Различна стая, различен тапет В зависимост от стаята, изискванията към тапета се различават по отношение на устойчивостта и визуалното въздействие. Така че трябва да изберете нетъкан или винилов тапет за кухнята и банята , защото те са водоустойчиви,  някои от тях  могат да се мият. По отношение на цвета, шарката и структурата, размерът на стаята играе важна роля, тъй като с тапета можете оптически да повлияете на ефекта на стаята , да се разтегнете или компресирате, да разширите или да я направите по-тясна.

    Правилният субстрат
    Преди тапетирането стените трябва да са възможно най-равни, чисти и сухи, така че тапетът да се придържа добре и да няма неравности. Можете да поправите дупки или пукнатини с пълнител. Той обаче трябва да изсъхне напълно, преди да можете да поставите тапета.

    Изработка
    Не всеки тапет е еднакво подходящ за начинаещи. Най-лесният начин да го направите е с едноцветен нетъкан тапет, но тапетите с хартия или дървесен чип също са лесни за поставяне на стената. Тапети с релеф, фото тапети инпринт трянва да се вземете предвид повторението. Както при всички занаяти, тук важи и следното: тапетирането е много по-лесно само с един помощник!

    Можете да избирате от много различни видове тапети:

    • Нетъкани тапети: Нетъканите тапети предлагат голямо разнообразие от дизайни. С тях се работи сравнително лесно и следователно са идеални за начинаещи. Практически: Те могат просто да бъдат премахнати при следващия ремонт.

    • Хартиени тапети: Хартиените тапети са дишащи и регулират влагата, приложението им също е удобно за начинаещи. Отпечатаните тапети трябва да бъдат залепени по подходящ начин, с отпадъци.

    • Фототапети: Фототапетите ви предлагат възможността да внесете страхотен залез или красива гледка към плажа в хола. Обработката им е малко по-трудна.

    • 3D тапети : С 3D тапетите можете да зададете вълнуващи акценти във вашето жизнено пространство. Тяхната обработка е подходяща и за начинаещи. 

    • Тапети Woodchip : Тапетите Woodchip са много здрави, относително лесни за нанасяне и могат да бъдат боядисани няколко пъти.

    По този начин определяте нуждите си от тапети

    За да определите нуждите си от тапети, съберете дължините на отделните стени. Трябва да включите прозорци и врати за отпадъците. След това измерете височината на стаята, тук трябва да добавите около 5 см. Сега умножавате общата дължина по височината, за да получите необходимия брой квадратни метри. По принцип можете да очаквате от 10 до 15% отпадъци - повече с тапети с шарки или фототапети поради компенсирането.







МЕНЮ


Начало
За нас
Блог
Контакти


КАТЕГОРИИ


Дом
Градина
Хоби
Кетъринг опаковки


ЗА КЛИЕНТИ


Как да поръчам?
Доставка
Рекламации


КОНТАКТИ


гр. Варна, ул. „Девня“ №108
GSM: +359 888 778 888
eshop@dimex.bg




© 2024 DimexBg, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване